Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη εκτός από τα δυτικά που αρχικά θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους µείον 2 στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές και τοπικά στα ορεινά λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένονται τοπικές βροχές µε ενδεχόµενο να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, κυρίως ως προς τις µέγιστες τιµές της.