Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Δείτε γιατί τρεις Βρετανοί στην Πάφο κατέληξαν στο κελίΔιατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τριών Βρετανών, μόνιμων κατοίκων Πάφου, για κατοχή κάνναβης, κοκαΐνης και μεγάλου χρηματικού ποσού.


Οι τρεις Βρετανοί, ηλικίας 35, 47 και 52 χρόνων, βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όταν μέλη της ΥΚΑΝ μετά από αξιολόγηση πληροφοριών εντόπισαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τρεις να αποτελούν μέρος κυκλώματος που διοχέτευε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η σύλληψη των δύο έγινε αρχικά όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, προσπάθησαν να ανακόψουν χθες στην Πάφο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 35χρονος Βρετανός με συνοδηγό 47χρονο συμπατριώτη του.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, κινήθηκε με πισινή ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να κτυπήσει σε υπηρεσιακό όχημα και να ακινητοποιηθεί.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος ανευρέθηκαν εννέα συνολικά σακούλια που περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 280 γραμμαρίων περίπου, καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι δυο Βρετανοί, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους. Στην οικία του 47χρονου ανευρέθηκαν τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν κάνναβη, βάρους τριών περίπου γραμμαρίων, ενώ στην οικία του 35χρονου βρέθηκε σε κρύπτη το χρηματικό ποσό των €6.700.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση προέκυψε μαρτυρία εναντίον τρίτου προσώπου, επίσης Βρετανού, ηλικίας 52 ετών, που συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν 150 γραμμάρια κάνναβης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.κυπε