Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Χειροπέδες σε Ινδό ο οποίος φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση φόνου στη Δερύνεια



'Ενας Ινδός, ο οποίος φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση φόνου ομοεθνή του στη Δερύνεια, συνελήφθη χθες βράδυ στο οδόφραγμα Περγάμους από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ενώ προσπαθούσε να περάσει στα κατεχόμενα.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόεκυψε χθες μαρτυρία ότι στην επίθεση που έγινε από πέντε Ινδούς εναντίον έξι ομοεθνών τους τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δερύνεια, ενέχεται ο 21χρονος Ινδός εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης.
              
Γύρω στις 21.10 χθες ο 21χρονος ανακόπηκε από μέλη της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας στο οδόφραγμα  Περγάμους, έδαφος Βρετανικών Βάσεων, στην προσπάθεια του να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές.
 
 Ο 21χρονος συνοδευόταν από δυο υπηκόους  του Πακιστάν, οι οποίοι τον μετέφεραν στο οδόφραγμα με αυτοκίνητο.
 
Τα τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και αναμένεται σήμερα να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου για τη διαδικασία παράδοσης τους στις κυπριακές αρχές.
 
Εναντίον των δύο Πακιστανών εκδόθηκαν χθες βράδυ δικαστικά εντάλματα σύλληψής τους.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς εντοπισμό των πέντε Ινδών οι οποίοι φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον έξι ομοεθνών τους σε διαμέρισμα στη Δερύνεια, με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, τσεκούρια και ξύλινα ρόπαλα.
 
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θάνατος ενός 23χρονου, ο σοβαρός τραυματισμός δεύτερου, ενώ δύο άλλοι Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
 
Εναντίον δύο Ινδών ηλικίας 21 και 24 ετών είχαν εκδοθεί την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης, ενώ χθες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των άλλων δύο, ηλικίας 21 και 23 ετών και η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους.
 
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων καταζητούμενων έχουν τοποθετηθεί στον κατάλογο alert.

Μέχρι χθες δεν είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του πέμπτου Ινδού και η Αστυνομία συγκεντρώνει πληροφορίες προκειμένου να εκδοθεί και γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης.

Η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα και τα Εγκληματολογικά Θέματα, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον οι καταζητούμενοι διέφυγαν στα κατεχόμενα από σημεία τα οποία δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.



κυπε