Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Λάρνακα. Τουρκοκύπριος σε κρίσιμη κατάσταση



Τουρκοκύπριος, κάτοικος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ύστερα από τραυματισμό του σε ατύχημα χθες το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε κτυπήθηκε από όχημα που οδηγούσε Ελληνοπόντιος.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 16.30 το απόγευμα Τουρκοκύπριος, ηλικίας 60 χρόνων, που διαμένει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο οδηγούσε το αυτοκίνητο του στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα με πορεία από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, έχοντας ως συνοδηγό την Τουρκοκύπρια σύζυγό του, ηλικίας 56 ετών, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου σταμάτησε το όχημά του στην αριστερή μεριά του δρόμου σε κόλπο πριν τα φώτα τροχαίας Μακένζη.

Στη συνέχεια, ο 60χρονος προσπάθησε να εισέλθει ξανά στο δρόμο και μόλις εισήλθε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας συγκρούστηκε νοτιομετωπικά με αυτοκίνητο που ερχόταν από πίσω του και οδηγούσε Ελληνοπόντιος, 39 ετών, κάτοικος Λάρνακας.
Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο του Τουρκοκύπριου κινήθηκε αριστερότερα της πορείας του και αφού προσέκρουσε στη λίνια του πεζοδρομίου ανέβηκε σ’ αυτό και συγκρούστηκε και απέκοψε διαδοχικά πληροφοριακή πινακίδα και πάσσαλο φώτων τροχαίας και κολόνα οδικού φωτισμού.

Το όχημα του Τουρκοκύπριου ακινητοποιήθηκε και μέσα σ’ αυτό εντοπίστηκαν οι επιβαίνοντες του. Το όχημα του Ελληνοπόντιου ακινητοποιήθηκε στο μέσο της συμβολής των φώτων τροχαίας.

Με τη βοήθεια ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Τουρκοκύπριοι απεγκλωβίστηκαν από το αυτοκίνητό τους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί, αφού τους εξέτασαν, εισήγαγαν τον 60χρονο στο χειρουργείο αφού υπέστη κατάγματος πυέλου και ρήξης ουροδόχου κύστης.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη χωρίς όμως οι γιατροί να μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες ενώ η Αστυνομία της Δημοκρατίας ειδοποίησε την κόρη του ζεύγους.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε επίσης με ασθενοφόρο και ο Ελληνοπόντιος όπου μαζί με την 56χρονη Τουρκοκύπρια εξετάστηκαν από τους γιατρούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στον Ελληνοπόντιο έγινε έλεγχος άλκοολ τεστ με αποτέλεσμα στην προκαταρκτική εξέταση 66 μιλιγκράμ και στην τελική εξέταση το αποτέλεσμα ήταν 60 και 57 μιλιγκράμ αντίστοιχα αντί 22.

Δεν έγινε κατορθωτή η λήψη αίματος και η παροχή δείγματος εκπνοής από τον Τουρκοκύπριο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Από το δυστύχημα το όχημα των Τουρκοκυπρίων καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ το αυτοκίνητο του Ελληνοπόντιου υπέστη ελαφρότερες ζημιές και τα δύο αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν με ρυμουλκό στην Τροχαία Λάρνακας.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία Λάρνακας.



κυπε