Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο



Η σχετικά χαµηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασµένος, µε βροχές σε πολλές περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, παρόλο που αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα.
Τοπικά στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ, για να καταστούν σύντοµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Απόψε αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά λίγες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά ή και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα δυτικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους πλην 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ηµιορεινά και αργότερα ενδεχοµένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές του εσωτερικού, θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και περίοδοι µε συννεφιά. Τοπικά δυνατό να πέσουν µεµονωµένες βροχές και τοπικά στα ορεινά λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.

Την Πέµπτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό.