Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Καταζητούνται πέντε Ινδοί για φόνο συμπατριώτη τους




Η Αστυνομία καταζητεί πέντε νεαρούς Ινδούς ως υπόπτους για την υπόθεση του φόνου συμπατριώτη τους, που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Δερύνεια.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία των δύο από τους πέντε καταζητούμενους έχουν ήδη τοποθετηθεί στον κατάλογο alert, ενώ διενεργούνται από το πρωί εξετάσεις και ανακρίσεις προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των τριών άλλων ατόμων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, λίγο μετά τις δύο σήμερα τα ξημερώματα, ομάδα από πέντε Ινδούς, φέρεται να έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος στο οποίο διαμένουν οκτώ ομοεθνείς τους, στην Οδό Ελευθερίας, στη Δερύνεια, τους επιτέθηκαν και άρχισαν να τους χτυπούν με μαχαίρια, σιδερολοστούς, τσεκούρια και ξύλινα ρόπαλα.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι πέντε Ινδοί διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ λίγο πριν τις 02.30 τα ξημερώματα τέσσερα από τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και ζήτησαν βοήθεια.

Η Αστυνομία κάλεσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον ένα από τους Ινδούς στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του, αφού έφερε τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι άλλοι Ινδοί και αφού εξετάστηκαν από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα. Η κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία είναι κρίσιμη, ενώ οι άλλοι δύο είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Μαυρής, Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, «από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προκύπτει ότι η αιτία του επεισοδίου ήταν προσωπικές διαφορές. Οι Ινδοί βρίσκονταν κάπου και διασκέδαζαν μαζί, ωστόσο, σε κάποια στιγμή υπήρξε μεταξύ τους παρεξήγηση», στη συνέχεια συμφώνησαν να συναντηθούν για να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς όμως αποτέλεσμα κάτι που οδήγησε στο τραγικό επεισόδιο.  
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαυρής απάντησε πως «η επίθεση φαίνεται να έγινε με μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Αστυνομίας δεν εντοπίσαμε στη σκηνή σιδερολοστούς και τσεκούρια», όπως ισχυρίστηκαν οι παραπονούμενοι Ινδοί, ωστόσο οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.  
 
Σημειώνεται ότι από τα μέχρι στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία φαίνεται ότι οι μισοί από τους Ινδούς είναι φοιτητές που φοιτούν σε ιδιωτικό κολέγιο στη Σωτήρα, ενώ οι υπόλοιποι είναι πρώην φοιτητές.

Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες και ανακρίσεις.



kype