Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τι θα γίνει τελικά με το δρομολόγιο Αθήνα –Πάφος –Αθήνα;



Σε αναμονή βρίσκονται οι διάφοροι φορείς στην Πάφο για το θέμα της συνέχισης των πτήσεων που συνδέουν την πόλη με την Αθήνα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απόφαση από πλευράς της αεροπορικής εταιρείας Ryanair για τη διακοπή του δρομολογίου Αθήνα –Πάφος –Αθήνα.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αλλά καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί”.

Με βάση την επιβατική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εκτίμησε πως η πτήση Πάφου – Αθήνα είναι οικονομικά βιώσιμη και εάν –όπως είπε- ληφθεί απόφαση της Ryanair να τερματίσει την πτήση αυτή, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άλλες αεροπορικές εταιρείες θα συμπληρώσουν το κενό το οποίο θα δημιουργηθεί.
 
Πρόσθεσε πως το ΕΒΕ Πάφου τελεί σε αναμονή ανακοίνωσης αποφάσεων από την εταιρεία και μετά θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη αύξησης των πτήσεων από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, αφού η Πάφος έχει ανακηρυχθεί και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2017 και το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών είναι αυξημένο.

Ως ΕΒΕ και ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, “καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε οι υφιστάμενες πτήσεις να αυξηθούν σε αριθμό και να μπουν καινούργιες πτήσεις από διάφορες χώρες προς την Πάφο”.

Είπε ακόμη πως υπάρχει θετική ανταπόκριση από πλευράς των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών και θα αναμένουν να δουν τα αποτελέσματα σύντομα.


κυπε