Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ανάλαβαν επίσημα ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς

Mέσα σε κλίμα συγκίνησης και στην παρουσία της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, βουλευτών ,προέδρων και μελών των κοινοτικών συμβουλίων και δημοτών, αλλά και του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.





Δήμαρχος ανέλαβε στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς ο Γιώτης Παπαχριστοφή. Ο κ. Παπαχριστοφή  εξασφάλισε ποσοστό 47,48% και 801 ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΑΚΕΛ εξελέγησαν  η  Μαρία Δημητρίου,Παφίτη Βαλεντίνα και Κυριάκος Κυριάκου, με το ΔΗΣΥ οι Λάκης Χριστοδούλου και Ανδρέα Τούττουλος, με το ΔΗΚΟ ο Λευτέρης Παναγή και  την ΕΔΕΚ ο Σωκράτους Σάββας. Ανεξάρτητος δημοτικός  σύμβουλος εξελέγη  ο   Ανδρέας Συμεωνίδης .



Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς είπε ότι θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει δημοκρατικά και συλλογικά, και θα αναλώσει  όλες τις δυνάμεις του για την πρόοδο  και την ευημερία των συνδημοτών του.



Πρόσθεσε επίσης πως οι  αποφάσεις των Τοπικών Αρχών, ενός Δημάρχου και ενός Δημοτικού Συμβουλίου, επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων κάθε περιοχής, περισσότερο από τις αποφάσεις οποιουδήποτε άλλου φορέα εξουσίας, και εάν εξαιρέσουμε το εθνικό θέμα, περισσότερο ακόμη και από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 



Είναι αποφάσεις συνέχισε,”που αφορούν τις δουλειές μας, την υγεία μας, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την καθαριότητα, όλα όσα αποτελούν την καθημερινή μας ζωή”.



Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως στην 5ετία που ακολουθεί, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, από τη μια τα καθημερινά ζητήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, και από την άλλη να υλοποιήσουμε το όραμα μας για έργα υποδομής, εξυχρονισμό και ανάπτυξη.  



Ο σεβασμός του δημόσιου συμφέροντος και των Νόμων, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, η εκτίμηση της πραγματικής ανάγκης ενός έργου, η βιωσιμότητα του, ο χρόνος υλοποίησης του, η λήψη αποφάσεων που θα προλαμβάνουν τετελεσμένα,  είναι ουσιώδους σημασίας και θα προσμετρούνται στις αποφάσεις μας, ώστε να αποφευχθούν λάθη οι συνέπειες των οποίων κοστίζουν και είναι μη αναστρέψιμες, συμπλήρωσε . 



Ακολούθως ο κ.Παπαχριστοφή ευχαρίστησε ιδιαίτερα την  Έπαρχο Πάφο για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, για την σημερινή της παρουσία, καθώς και για την προθυμία με την οποία αντιμετώπιζε πάντα τα προβλήματα του Δήμου



Εξέφρασε επίσης τηνβεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του νέου δημοτικού συμβουλίου και από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεργασία μαζί της σε όλα τα επίπεδα.



Παρόντες στην επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου Πόλης Χρυσοχούς ήταν πρόεδροι  και μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής. 



Η παρουσία τους, είπε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, δεν είναι τυχαία. Είναι συνέπεια συνέχισε,  του γεγονότος ότι η Πόλη Χρυσοχούς και οι κοινότητες της περιφέρειας, αποτελούν  μια ενιαία περιοχή με κοινά προβλήματα, κοινούς στόχους και επιδιώξεις.



Η μεταξύ μας συνεργασία για προώθηση των κοινών στόχων είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία είπε, προσθέτοντας πως οι  σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ορατή την προοπτική συνένωσης ή συμπλεγματοποίησης του Δήμου με τις Κοινότητες, είναι για τον ίδιο επιθυμητές σαν ουσιώδες προαπαιτούμενο της εξυγίανσης, της ανάπτυξης και της επιτυχίας του θεσμού. 



Ως Δήμαρχος της Πόλης, δεν θα περιμένω να αλλάξει η Νομοθεσία και να μας επιβάλει η κυβέρνηση τη συνεργασία.Θα αναλάβω πρωτοβουλία και θα συναντηθώ με τα νεοεκλεγέντα Κοινοτικά Συμβούλια σε μια προσπάθεια να βρούμε τα σημεία κοινού ενδιαφέροντος και να προωθήσουμε όπου είναι δυνατό τη συνεργασία μας, συμπλήρωσε.   


`Στη διάρκεια των επόμενων πέντε χρόνων οφείλουμε να αγαπήσουμε τον Δήμο μας, και όλοι μαζί, με ενωμένες τις δυνάμεις μας, με σωστό σχεδιασμό και όραμα, να κάνουμε την Πόλη Χρυσοχούς μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη, ιδανικό τόπο για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας` κατέληξε.


κυπε