Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Στην Κύπρο υπό κράτηση Ρώσος φυγόδικος



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έθεσε σήμερα υπό κράτηση για ένα μήνα, Ρώσο, ηλικίας 33 χρόνων, ο οποίος καταζητείτο από τις ρωσικές αρχές με διεθνές ένταλμα σύλληψης, για έκτιση ποινής για ένοπλη ληστεία που διέπραξε το 2013 στη χώρα του.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 19.30 χθες βράδυ ο 33χρονος από τη Ρωσία, κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου, έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Λίβερπουλ της Βρετανίας.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του βρίσκονταν στον κατάλογο stop list και καταζητείτο από τις ρωσικές αρχές με διεθνές ένταλμα σύλληψης για έκτιση ποινής 2 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών, που επιβλήθηκε ερήμην του από ρωσικό δικαστήριο στις 1/7/2014 σχετικά με αδίκημα ένοπλης ληστείας που διέπραξε στις 19/10/2013 στη Ρωσία.

Εναντίον του 33χρονου εξασφαλίστηκε προσωρινό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε λίγο μετά τις 2 σήμερα τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σήμερα ο άνδρας παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την κράτηση του στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2017, εν αναμονή των σχετικών εγγράφων από τις ρωσικές αρχές προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία για έκδοση του στη Ρωσία.



kype