Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ψυχρό 48ωρο στην Κύπρο

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών, ενώ µετά το µεσηµέρι αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα.


Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση, ενώ χιόνι ή χιονόνερο ενδέχεται να σηµειωθεί από το απόγευµα της Πέµπτης και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος, αλλά σύντοµα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο.
Πηγή: ΚΥΠΕ