Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη θετή του κόρη

Ένοχο σε 22 κατηγορίες έκρινε τη Δευτέρα το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας άντρα για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης θετής του κόρης.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», έκανε αποδεκτή τη μαρτυρία της παραπονούμενης, της αδελφής της και της μητέρας της, ενώ απέρριψε τη θέση του κατηγορούμενου ότι τα κίνητρα ήταν οικονομικά.
Επίσης, λήφθηκε υπόψη η διαπίστωση ότι η ανήλικη και η αδελφή της, λόγω της συμπεριφοράς του κατηγορουμένου, παρουσιάζουν μετατραυματικό στρες.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στις 22 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης, με θύμα τη θετή του θυγατέρα, ηλικίας τότε 13 - 14 ετών.
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση που επικαλείται το δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος, μεταξύ Ιουνίου του 2015 και Οκτωβρίου του 2016, σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις, προέβη σε πράξεις που συνιστούσαν σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, ενώ σε άλλη περίπτωση, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2016, προέβη σε άσεμνη επίθεση εναντίον της. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετώπιζε κατηγορία που αφορούσε βιασμό της ανήλικης, αφού δεν υπήρξε μαρτυρία για τέτοια πράξη εναντίον της.
Επιπλέον, το Κακουργιοδικείο δέχθηκε τη μαρτυρία των δύο κλινικών ψυχολόγων, οι οποίες προέβησαν σε ψυχολογική εξέταση της παραπονούμενης και της αδελφής της χωριστά, δυνάμει της οποίας, λόγω αυτής της εμπειρίας που βίωσαν, και οι δύο παρουσιάζουν διαταραχή μετατραυματικού στρες και χρήζουν μακροχρόνιας θεραπείας.
Ο κατηγορούμενος διετάχθη όπως εξακολουθήσει να παραμένει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση και την ανακοίνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου.