Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ εφεσίβαλαν την απόφαση για την ποινή τους

Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση ΣΑΠΑ, μετά την καταδίκη τους, εφεσίβαλαν την απόφαση τόσο για την καταδίκη όσο και για την ποινή που τους επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Μιχαηλίδης, που αντιμετώπιζε 19 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά παράβαση των άρθρων 2, 3 και 4, στον οποίο επεβλήθη μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ½ χρόνια.
Ο Φειδίας Σαρίκας, ο οποίος αντιμετώπιζε 6 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων, στον οποίο το Δικαστήριο επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 χρόνια.
Ο Ευστάθιος Ευσταθίου αντιμετώπιζε 14 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων, στον οποίο επεβλήθη μέγιστη ποινή  φυλάκισης, 5 1/2 χρόνια.
Ο Βάσος Βασιλείου με 7 κατηγορίες εναντίον του, μεταξύ αυτών και το αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων, καταδικάστηκε σε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 έτη. 
Και τέλος ο  Γιώργος Σιαηλής ο οποίος αντιμετώπιζε 6 κατηγορίες με  μέγιστη 4 χρόνια ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων και επιπλέον διαδοχική ποινή έξι μηνών για αδίκημα παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.
Η ακρόαση της έφεσης ξεκίνησε 22 και 23 Ιανουαρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα συνεχιστεί στις 29 τρέχοντος.
Στις 22 αγόρευσαν οι συνήγοροι των Γ. Μιχαηλίδη και Φ. Σαρίκα ενώ στις 23 τρέχοντος αγόρευσαν  οι συνήγοροι των Γ. Σιαηλή και Β. Βασιλείου.
Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου αναμένεται η αγόρευση του συνηγόρου του Ε. Ευσταθίου και ακολούθως σε επόμενη δικάσιμο θα αγορεύσουν οι εκπρόσωποι του Γενικού Εισαγγελέα.
Μετά το πέρας της ακρόασης της έφεσης το Εφετείο αναμένεται να επιφυλάξει την απόφασή του σε μελλοντικό χρόνο λόγω του ογκοδέστατου μαρτυρικού υλικού.
Οι καταδικασθέντες, ο πρώην δήμαρχος Πάφου και πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης, του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου, του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και ο Γιώργος Σιαηλής ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν.