Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Το βρέφος που βρέθηκε νεκρό θα ταφεί με έξοδα του εργοστασίου που εντοπίστηκε

Μετά από 17 μέρες στα αζήτητα, το άτυχο βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό σε ιμάντα εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γέρι θα ταφεί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος το βρέφος θα ταφεί μετά και από συντονισμένες ενέργειες της ΜΚΟ Reaction, του εργοστασίου όπου εντοπίστηκε το βρέφος.
Οι δυο, θα αναλάβουν τα έξοδα της ταφής. Αναφορικά με το ζήτημα της Εκκλησίας και τη θέση της επί του ζητήματος της ταφής ή όχι, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μέλη της Αστυνομίας επικοινώνησαν με την Εκκλησία και η απάντηση που έλαβαν είναι ότι επιτρέπεται η ταφή όχι με κανονική τελετή, αλλά με τρισάγιο.
Το βρέφος, σημειώνεται ότι παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σε ότι αφορά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, αποτελέσματα των οποίων αναμένονται ακόμα από τους ιατροδικαστές και τις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ και του Κυριάκου Πενηνταέξ, αυτές είναι αδύνατο να γίνει λόγω του ότι εδώ και μήνες έχει παγώσει η διαδικασία των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
Αυτό, λόγω του ότι  τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπέβαλε παραίτηση ο μοναδικός ιστοπαθολόγος σε όλο το κυπριακό δημόσιο, που είχε εξειδίκευση στα ιατροδικαστικά. Στις 70 υποθέσεις θανάτων που βρίσκονται στο σκοτάδι, περιλαμβάνεται και η υπόθεση του νεκρού νεογνού, που βρέθηκε σε ιμάντα σκουπιδιών στο Γέρι και παραμένει άταφο για βδομάδες.
Μέχρι και σήμερα, επισήμως, μας αναφέρθηκε ότι αναμένονται οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις για να ριχθεί φως στα αίτια θανάτου.