Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Δείτε γιατί και ποιος κατέληξε 2,5 χρόνια πίσω από τα σίδερα


Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επέβαλε  το Κακουργιοδικείο Πάφου σε 33χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση υπόθεσης παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.


Ο 33χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας στις 20 Ιουνίου, 2018, όταν κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν το απόγευμα της ίδιας μέρας από μέλη της ΥΚΑΝ, ΤΑΕ, Κλάδου Κυνών, σε τρεις κατοικίες στην Πάφο και επαρχία Πάφου, στο όχημα, αλλά και σε ανοικτούς χώρους όπου διαμένει και διακινείται ο 33χρονος, εντοπίστηκαν ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο όπλο, ένα μεταλλικό εκρηκτικό αντικείμενο που περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και μία νάιλον τσάντα που περιείχε εκρηκτική ύλη μεικτού βάρους 1030 γραμμαρίων.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν επίσης αριθμός φυσιγγίων, κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, αριθμός αυτοσχέδιων σφαιρών, ένα μαχαίρι, μία μεταλλική ζυγαριά ακριβείας, δύο χειροποίητες κάννες, δύο μέρη κυνηγετικών όπλων, δύο σιδερογροθιές, μία μοτοσικλέτα, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Την επόμενη μέρα, 21 Ιουνίου, ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεση στο Κακουργιοδικείο Πάφου για άμεση εκδίκαση, ενώ ο 33χρονος παρέμενε έκτοτε υπό κράτηση, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, με την επιβολή ποινής φυλάκισης για 2,5 έτη στον 33χρονο.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Πάφου.