Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κύπριοι έτρεξαν στο Μαραθώνιο της Αθήνας για ιερό σκοπό!!!



36ος ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!! ΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΤΣΑΣ , ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΤΣΑΣ , ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΑΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,   ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ !!! ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ . 

Τα τρία καταπληκτικά παιδιά είναι γιοι του Αντρέα Μάτσα, εκ των ιδιοκτητών του Restaurant Cafe Lounge bar ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ στην Πάφο. 



Ο Ορέστης, που κάνει καταπληκτική δουλειά για το καταφύγιο ζώων της περιοχής Ζωγράφου,  είχε δηλώσει πριν τον Μαραθώνιο …
Γεια σας! Ονομάζομαι Μάτσας Ορέστης, είμαι 25 ετών, φοιτητής και εθελοντής του καταφυγίου ζώων της περιοχής Ζωγράφου στην Αθήνα.

Στις 11 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας, στην κλασική διαδρομή του οποίου (42 χλμ) σκοπεύω να λάβω μέρος. Φέτος θα τρέξω για τα φιλαράκια μου! Έχοντας γνώση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καταφύγιο Ζωγράφου το τελευταίο διάστημα και έχοντας εικόνα και προσωπική εμπειρία για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές του για να περιθάλψουν, να φροντίσουν και να βρουν υιοθεσία σε δεκάδες ζώα, γνωστοποιώ σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους την προσπάθεια που ξεκινώ από σήμερα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του καταφυγίου.

Το καταφύγιο Ζωγράφου, συμπληρώνοντας φέτος 14 χρόνια λειτουργίας, έχει να παρουσιάσει ένα αξιέπαινο έργο προσφοράς απέναντι στα ζώα. Στη βάση του εθελοντισμού και της αγάπης για τα ζώα, οι άνθρωποι του καταφυγίου Ζωγράφου αφιερώνοντας τον προσωπικό, ελεύθερο χρόνο τους, προσφέρουν φροντίδα και ιατρική περίθαλψη σε δεκάδες αδέσποτα, ενώ παράλληλα μεριμνούν για την ανεύρεση υιοθεσίας ή φιλοξενία τους. Οι ανάγκες του καταφυγίου στο οικονομικό σκέλος, αφορούν κυρίως την ιατρικές εξετάσεις, στειρώσεις, περίθαλψη και φυσικά τροφές των ζώων (σκύλοι, γάτες). Οι οικονομικοί πόροι του καταφυγίου εξασφαλίζονται αποκλειστικά απο δωρεές, παζαράκια και φυσικά το υστέρημα των εθελοντών. Έχοντας πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια περισσότερες από 100 υιοθεσίες, εκατοντάδες στειρώσεις και έχοντας αναλάβει εκατοντάδες περιστατικά αδέσποτων ζώων, μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει την σημαντική προσφορά του καταφυγίου Ζωγράφου στην κοινωνία.




Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από σας εκεί έξω που μπορεί να βοηθήσει θα το κάνει! Αν μπορείς αλλά έχεις ενδοιασμούς για το που πάνε τα λεφτά σου, σε προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να γνωρίσεις το καταφύγιο από κοντά, να βιώσεις την εσωτερική ικανοποίηση του να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα παρα μόνο βλέμματα ευγνωμοσύνης απο τα ζώα και γιατί όχι να γίνεις εθελοντής του καταφυγίου! Αν θες, αλλά δεν μπορείς να βοηθήσεις, κανένα πρόβλημα! Η θετική σου ενέργεια έχει ήδη φτάσει στο καταφύγιο!

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να στηρίξεις την προσπάθεια είναι:

1) Μέσω της πλατφόρμα Give & Fund σε αυτό το project που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό.
Σημαντικό: Για ολοκλήρωση της δωρεάς απαιτείται λογαριασμός Paypal. Έαν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ήδη λογαριασμό, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα μέσω πολύ απλής διαδικασίας στο παρόν site. Σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δωρεάς μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί μου μέσω του facebook ή τηλεφωνικά στο +30 6996013669 για καθοδήγηση.  

2) Μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του Σωματείου στην επωνυμία:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
"ΟΔΥΣΣΕΑΣ"-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΖΩΩΝ&ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρ. Λογ.: 15729600526
IBAN: GR25 0110 1570 0000 1572 9600 526
Αιτιολογία: "Μαραθώνιος 2018, Ονοματεπώνυμο (προαιρετικά)"

Φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να προωθήσει τη προσπάθεια έτσι ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας!

Περισσότερες πληροφορίες για το καταφύγιο και τα ζώα του μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Υιοθέτησε και εσύ ένα πρώην αδέσποτο.

Δεν αγοράζουμε, υιοθετούμε.
Δεν ζευγαρώνουμε, στειρώνουμε.
Μέχρι να αδειάσουν δρόμοι και κλουβιά!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!