Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Διεθνείς συμμετοχές σε αγώνα γκολφ για νέους


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος το Junior Open  Nicos Severis που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Minthis Golf Club στην Τσαδα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ φέτος αναμένεται να αγωνιστούν σε τρεις γύρους, σε γήπεδο 18 οπών,  54 αγόρια και 26 κορίτσια ηλικίας έως 18 ετών. Οι αθλητές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας κ. Νίκο Ρωσσιδη προέρχονται   από 14 χώρες  ενώ ισχυρή είναι και φέτος η Κυπριακή ομάδα που αποτελείται  9  νέους  και ταλαντούχους αθλητές.  


Συμμετέχουν αθλητές από χώρες της Ε.Ε., κυρίως αλλά και της Ρωσίας και γειτονικών χωρών. Μια μικρή χώρα στην Ευρώπη,  η Μάλτα, συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στον αγώνα με ομάδα 5-6 αθλητών. Το άθλημα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Κύπρο, παρατήρησε ο κ.Ρωσσιδης, επισημαίνοντας ότι πριν από την δημιουργία των τεσσάρων γηπέδων στην Πάφο οι Κύπριοι που ασχολούνταν με το γκολφ ήταν πάρα πολύ λίγοι.

Το Severis Junior Open Cyprus διεξάγεται τα τελευταία επτά χρόνια στην μνήμη ενός θρύλου του Κυπριακού Γκολφ, του Νίκου Σεβερη, η οικογένεια του οποίου συνεχίζει την χορηγία για την ανάπτυξη νέων αθλητών στο Γκολφ. Ο Νίκος Ρωσσιδης σημείωσε ότι ο περυσινός νικητής του αγώνα που διεξήχθη στο  Secret Valley Golf Club,  ο 18χρονος Γερμανός Cedric Otten, έσπασε το ρεκόρ δύο φορές σε διαδοχικές ημέρες. Είναι ένα ρεκόρ, σημειώνει ο Νίκος Ρωσσιδης , που όπως δείχνουν τα στοιχεία των παικτών που συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά ίσως καταρριφτεί, κάτι που δείχνει και την αλματώδη πρόοδο και άνοδο του αθλήματος στην Κύπρο.   

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχουν ξεχωριστοί διαγωνισμοί για τα αγόρια και τα κορίτσια και όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα διεξαχθούν αρκετοί διαγωνισμοί για νέους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ σημειώνει ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων παικτών  στην Κύπρο, ενώ παράλληλα προωθεί την Κύπρο ως ένα ιδανικό χώρο ανάπτυξης του γκολφ διεθνώς.