Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Παραμένει ο βροχερός καιρός στην Κύπρο


Η ασθενής χαµηλή πίεση και η ασταθής αέρια µάζα, που επηρεάζουν την περιοχή, υποχωρούν σταδιακά.
 
Σήµερα θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια.
 
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί τοπικά θα υπάρχει παγετός.
 
Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά, λίγο ταραγµένη, στα νότια και µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
 
Την Κυριακή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα δυτικά, αλλά από το µεσηµέρι θα καταστεί κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Τοπικά πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.