Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Δήμαρχο Λεμεσού Κώστα Παρτασίδη



Εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του πρώην Δημάρχου Λεμεσού Κώστα Παρτασίδη, διοργανώνει η Επιτροπή Εκδηλώσεων «Κώστας Παρτασίδης 100 χρόνια» και ο Δήμος Λεμεσού, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Κώστας Παρτασίδης 1919-1977 ο Δήμαρχος, ο Αγωνιστής, ο Οραματιστής» και θα προβληθεί μια σύντομη ταινία για τη ζωή και το έργο του.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού και ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Κώστας Παρτασίδης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «ο Δήμαρχος των έργων», καθώς η Λεμεσός οφείλει πολλά σε αυτόν τον πρωτοπόρο και χαρισματικό άνθρωπο, που ξεχώρισε για την αποφασιστικότητα, την ευγένεια και το ήθος του, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα δρώμενα της πόλης.
Χορηγός της εκδήλωσης ο OΠΑΠ Κύπρου.