Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ροδίου - Κεχριώτη Εύη. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Περίσση



Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες
Θα ήθελα να σας ανακοινώσω και επίσημα την απόφαση μου να συμμετέχω για δεύτερη φορά στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, παραμένοντας σταθερά δίπλα σε έναν αξιόλογο, δυναμικό, δοκιμασμένο και επιτυχημένο Δήμαρχο, τον Σταμάτη Περίσση.
Έναν άνθρωπο που μιλάει με πράξεις και έργα και όχι με ανούσια λόγια και ανυπόστατες υποσχέσεις και γι’ αυτό είμαι σίγουρη ότι θα δώσει λύσεις στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και θα συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία του.
Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε έναν όμορφο και ευλογημένο τόπο, στον οποίο οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε την αγάπη μου για το νησί μας, μέσα από την ενασχόληση μου στα κοινά και την συμμετοχή μου σεδιάφορες δράσεις. Αυτά σε συνδυασμό με την επιθυμία μου να συμβάλλω στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του νησιού μας, είναι κάποιοι από τους λόγους που με ώθησαν να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έχοντας μια επιτυχημένη πορεία πάνω των 25 χρόνων στην τουριστική επιχείρηση που διαθέτουμε στην Σκόπελο, έχω επίγνωση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και γενικά οι κάτοικοι του νησιού μας.
Επειδή η μόρφωση είναι ένα διαρκές ταξίδι χωρίς χρονικό περιθώριο και τοπικό περιορισμό, πιστεύω ότι μέσα από την Δια Βίου Μάθηση και την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, δεν πρέπει να μένει κανείς στάσιμος, αλλά να επιδιώκει την εξέλιξη και την αυτοβελτίωση του. Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση έχω ολοκληρώσει σε Δημόσια ΙΕΚ τις ειδικότητες του Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Στέλεχος Φοροτεχνικού Γραφείου και Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου. Επίσηςφοιτώ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, από το οποίο έχω ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τα τμήματα Marketing και Management.
Έχω πάρει την πιστοποίηση του Τεχνικού Ασφαλείας Επιχειρήσεων και ήμουν υπεύθυνη της Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης Σκοπέλου. Συμμετείχα σε δυο γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την δεύτερη ως Τομεάρχης επιβλέποντας, συντονίζοντας και ελέγχοντας τις ενέργειες της ομάδας μας.
Έχω στην κατοχή μου πιστοποιητικά επιμόρφωσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου της Ακαδημίας Πολιτών στις Θεματικές Ενότητες Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας και Συμβουλευτικής, πιστοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, καθώς και αναγνωρισμένων φορέων που αφορούν τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τα Στελέχη Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Μονάδων, την Αποτελεσματική Καθοδήγηση (Coaching) και Ανάπτυξη Ομάδας, την Διαχείριση Χρόνου - TimeManagement, την Διαχείριση Εργασιακού Άγχους και την Διαχείριση Κινδύνων – Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.
Ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, και έχω παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τον Τουρισμό και τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, την Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς και βιωματικά σεμινάρια που αφορούν την Ψυχολογική Υποστήριξη Ευπαθών Ομάδων, Προβλημάτων στην Εφηβική Ηλικία, στα Άτομα Τρίτης Ηλικίας και Συμβουλευτικής Γονέων.
Έχω συμμετάσχει ενεργά σε πολλές ομάδες και συλλόγους (Εθελοντικούς, Πολιτιστικούς, Ενεργών Πολιτών, Γονέων και Κηδεμόνων),  βοήθησα σε πολιτιστικά δρώμενα και είχα οριστεί υπεύθυνη για την Διοργάνωση του δεύτερου Μουσικού Φεστιβάλ, καθώς και για την Διοργάνωση Ομιλιών, Εκδηλώσεων και Παρουσιάσεων.
Ζώντας στην Σκόπελο, στο νησί του πράσινου και του γαλάζιου, είμαι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά ζητήματα , έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολυάριθμες δράσεις, έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, τηλεδιασκέψεις και ημερίδες που αφορούν την Προστασία Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, την Διαχείριση Δασών – Φυσικών Πόρων και Αειφόρο Ανάπτυξη, επίσης εκπαιδεύτηκα και ολοκλήρωσα με επιτυχία μετά από εξετάσεις την Σχολή Δασοπυρόσβεσης και Πυροπροστασίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βόλου.
Έχω ολοκληρώσει με επιτυχία αρκετά προγράμματα κατάρτισης, συμμετείχα στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος – σεμιναρίου «Μαθαίνω να προστατεύομαι από τους σεισμούς», καθώς και στις ασκήσεις ετοιμότητας σεισμού που πραγματοποιήθηκαν σε Νηπιαγωγεία και σε Δημοτικά Σχολεία του Βόλου με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Έχοντας ως στάση ζωής τον εθελοντισμό, την παροχή βοήθειας και την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μου, ολοκλήρωσα με επιτυχία μετά από εξετάσεις την Σχολή Εκπαίδευσης Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης παρακολούθησα να ολοκλήρωσα με επιτυχία μετά από εξετάσεις την Σχολή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, με Θεματικές Ενότητες «Πρώτες Βοήθειες, Προσανατολισμός, Επιβίωση, Τηλεπικοινωνίες, Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών».
Ολοκλήρωσα με επιτυχία τα προγράμματα εκπαίδευσης  ΕΚΑΒ, της Edu.Life και της  Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας με θέμα «Εκτίμηση – Αντιμετώπιση Πολυτραυματία» και «Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις».
Έχω στην κατοχή μου πολυάριθμες πιστοποιήσεις Παροχής Πρώτων Βοηθειών, καθώς και πιστοποιημένα σεμινάρια CPR / AED, καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, Βασική Υποστήριξη Ζωής και Αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Ενήλικες και Παιδιά, από αναγνωρισμένους φορείς όπως είναι η EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL  και η EMP MEDIA FIRST AID.
Είμαι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και ΑυτόματηΕξωτερικήΑπινίδωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC.
Με βάση τα παραπάνω που προσπάθησα να αναφέρω συνοπτικά, θεωρώ ότι χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και την εμπειρία μου:
·         θα συμβάλλω αποτελεσματικά σε θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη του Τουρισμού, την Επιμήκυνση της Τουριστικής Σεζόν, την Ανάπτυξη Μορφών Εναλλακτικού Τουρισμού, την Αξιοποίηση και Ανάδειξη των Ακρογιαλιών και των Αρχαιολογικών χώρων της Σκοπέλου, την Προβολή της Σκοπέλου μέσα από Εκθέσεις εγχώριες και διεθνείς, και την προσπάθεια να στέλνουμε συχνά φωτογραφίες και δημοσιεύσεις με σκοπό την προβολή και στην διαφήμιση του νησιού μας, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

·         Έχοντας συμμετάσχει σε πληθώρα προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση τους και η διαρκής Επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα τεχνολογίας, εκπαίδευσης κλπ, ώστε να διευρυνθούν οι πνευματικοί ορίζοντες τόσο των νέων, όσο και όλων των ηλικιών με την λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, την πραγματοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και τις εκπαιδεύσεις στον τομέα της υγείας και της παιδείας. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν την αξία των πρώτων βοηθειών και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι γνωρίζονταςδιάφορες τεχνικές και δεξιότητες, που θα αποδειχτούν σωτήριες σε μια κρίσιμη στιγμή για μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά οτιδήποτε προκύψει ανεπάντεχα σε εμάς, στους δικούς μας ανθρώπους και γενικά στον συνάνθρωπό μας.

·         Γνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντικοί  και πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας, θα συνεχίσω να τους στηρίζω και θα προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ και διαφόρων δράσεων, που χαροποιήσουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες του νησιού μας.Ένας από τους στόχους μας είναι και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης αθλητών και πλήθους κόσμου που θα επισκεφτεί το νησί μας, συμβάλλοντας στην προβολή του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

·         Πρέπει και μπορούμε,να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την προέλευση της Σκοπελίτικης φορεσιάς και να δοθεί οριστική λύση στην κατοχύρωση της τόσο αυτής όσο και των παραδοσιακών σκοπελίτικων προϊόντων.

·         Έρχομαι σε επαφή με χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία της Σκοπέλου, να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα μας, να επισκεφτούν τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους όπως είναι τα Σεντούκια, το Ασκληπιείο κλπ. Είναι σημαντικό και απαραίτητο να τα βρίσκουν ανοιχτά και να είναι εύκολη η πρόσβαση τους σε αυτά.

·         Επίσης γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η λειτουργία hotspot σε κεντρικά σημεία του νησιού μας, ώστε να μπορούν όλοι οι επισκέπτες του να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ενημερώνονται και να μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες, είτε αυτές αφορών την διαμονή, είτε τα αξιοθέατα και τις ακρογιαλιές που πρέπει να επισκεφτούν. Επίσης απαραίτητη είναι η δημιουργία γραφείου διασύνδεσης του Δήμου ώστε να ενημερωνόμαστε για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις που θα βοηθήσουν να γίνουν έργα στο νησί μας.

·         Έχοντας παρακολουθήσει προγράμματα και σεμινάρια που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, την διαχείριση δασών και φυσικών πόρων μπορώ να προτείνω αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση πράσινης ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την δημιουργία πάρκων αναψυχής, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία των δασών μας.

·         Θα αγωνιστώ ώστε όλοι οι συμπολίτες μου να ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τα παιδιά και οι νέοι του νησιού μας να αποκτήσουν περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευσυνειδησία, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε την Σκόπελο ως το πιο καθαρό νησί.

·         Ένας ακόμα από τους στόχους μου θα είναι η προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου, που θα προσφέρει μια πνοή στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες του νησιού μας.
Με αίσθημα ευθύνης ζητώ την στήριξη σας, να με τιμήσετε με την ψήφο σας, ώστε με την συνεργασία και την ομαδικότητα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νησιού μας να χτίσουμε ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και να καταφέρουμε να τοποθετήσουμε την Σκόπελο στην κορυφή, γιατί αυτή είναι η θέση που της αξίζει!!!
Με εκτίμηση
Ροδίου – Κεχριώτη Ευλαλία (Εύη)
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Με τον συνδυασμό
Το νησί μας πρώτα – Δημιουργία ξανά
Με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση