Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Μιχελή Όλγα. Υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Γλώσσας με το συνδυασμό Δημήτρη Ευσταθίου


ΟΛΓΑ ΜΙΧΕΛΗ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1981:     ►MasterofArtsστοντομέαΓαλλικήςΛογοτεχνίαςκαιτηνΑγγλικήγλώσσα, BostonCollege, Βοστώνη.
1979:     ►BachelorofArts, διπλήςκατεύθυνσης, ΑγγλικήςγλώσσαςκαιΓαλλικήςΛογοτεχνίας, UniversityofMassachusetts,Boston1977-1978:          ►Ακαδημαϊκόέτοςστο Παρίσι με υποτροφία, Σορβόννη, Πανεπιστήμιο PARIS IV.
Β. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2004-2012:►ΔιεύθυνσηΕπιλογής, ΕκπαίδευσηςκαιΑνάπτυξης-ΤομέαςΕκπαιδευτικώνΠρογραμμάτων, ΕμπορικήΤράπεζα.
2002-2004.:         ►ΣΤΕΠ (ΣπουδέςΤραπεζικήςΕπιμόρφωσης, "ΕργαστήριοΕλευθέρων Σπουδών Τραπεζικής Ανάπτυξης και Έρευνας", Α.Ε., Θυγατρική Εταιρεία του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, διδασκαλία της Αγγλικής στο διετές πρόγραμμα Τραπεζικών σπουδών και υπεύθυνη για την οργάνωση και διεύθυνση του Ξενόγλωσσου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
1988-1999:          ►ΙδιόκτητοΦροντιστήριοΑγγλικήςκαιΓαλλικήςστηΣκόπελο.
1982-1988:          ►ΚαθηγήτριαστοΓαλλικόΙνστιτούτοΑθήνας, παράρτημαΚαλαμακίου.
1981-1982:          ►Σχολές DIDACTA, Αθήνα, ωςδίγλωσσηκαθηγήτρια.
1980-1981:          ►TeachingAssistantκατάτηδιάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος, BostonCollege, Βοστώνη.
Γ. ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
2008:                     ►ΚΟΝΤΑΣΤΗΜΟΥΣΙΚΗ, ποιητικήσυλλογή, απότιςεκδόσειςΚΨΜ, υπόέκδοση, παρουσίασητουβιβλίουστονΙΑΝΟ, στις 7 Μαρτίου 2008
2005:                     ►ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε, Συμμετοχή με τρία ποιήματα Έπαινος
Γεννήθηκα στη Γλώσσα Σκοπέλου.
Στο νησί μου επέστρεψα το 1988 και παρέμεινα 11 χρόνια! Εκτός από τη δουλειά μου στο Φροντιστήριό μου Αγγλικών και Γαλλικών, ασχολήθηκα πολύ με τα κοινά του τόπου μου. Εκλέχθηκα κοινοτική σύμβουλος, «υπηρέτησα» επί μακρόν τον πολιτιστικό μας σύλλογο από διάφορες θέσεις… και άλλα πολλά. Μέσα όμως από αυτές μου τις ενασχολήσεις παρέα με άλλους ενεργούς φίλους-συντοπίτες μου, διανύσαμε στην Σκόπελο μια μεγάλη περίοδο πολιτισμικής ακμής. Και τι δεν κάναμε! Ένα ολόκληρο χωριό και ενίοτε όλο το νησί, σε δράση!!! Η χαρά μου ήταν διπλή και τριπλή επειδή τα παιδιά του τόπου αποκτούσαν όμορφες εμπειρίες…  Δεν βαρεθήκαμε ποτέ! Αναφέρω κάποια, έτσι, ενδεικτικά:
•             Δημιουργία δύο νομικών προσώπων: Πολιτισμού και Αθλητισμού.
•             Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Γλώσσας για από κοινού δράσεις.
•             Σύσταση ομάδας για την οργάνωση και πραγματοποίηση διημερίδας με θέμα: Το Περιβάλλον στην Χαραυγή του 21ου Αιώνα, με καλεσμένους καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, της Παντείου, συγγραφείς, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ταυτόχρονες θεματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους μαθητές στο βουνό και τη θάλασσα, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες  κα.
•             Δημιουργία δράσεων για τα παιδιά σε εβδομαδιαία βάση: βυζαντινή μουσική, ρυθμική γυμναστική, ζωγραφική  με καθηγητές από τον Βόλο.
•             Διαλέξεις με θέμα το παιδί με την κυρία Ιωάννα Μαρή, σύμβουλο Επικρατείας, ψυχολόγο και πρόεδρο της Προγεννητικής Αγωγής στην Ελλάδα και άλλους επιστήμονες.
•             Ανάπλαση της Ρίους.
•             Διάσωση και συντήρηση των δύο παλιών καλντεριμιών της Γλώσσας.
•             Αναπαλαίωση άλλων καλντεριμιών μέσα στον οικισμό.
Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μουσική παραγωγή και την οργάνωση εκδηλώσεων και δρώμενων επί σειρά ετών, παράλληλα με την βασική μου εργασία.
Έχουν μελοποιηθεί ποιήματά μου. Τα έχουν τραγουδήσει ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Στέλλα Σειραγάκη, η Κλεονίκη Δεμίρη και ο αδελφός μου.
Μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω και να γνωρίζω ανθρώπους. Αγαπώ τον Ελύτη, τον Καζαντζάκη, τον Χατζιδάκι και τον Dylan.
Έχω δύο κόρες, την Αμυγδαλιά και την Αγάπη. Το 2018 απέχτησα μια εγγονή, την Αριάδνη.
Αγαπημένες μου φράσεις είναι οι εξής δύο: «Φτάσε όπου δεν μπορείς», του Καζαντζάκη και
«Κάνε άλμα πιο γρήγορο από την φθορά», του Ελύτη.