Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Δείτε γιατί ο Φαίδωνας τα βάζει με το τμήμα αρχαιοτήτων


Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος άσκησε σήμερα έντονη κριτική κατά του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τις επιφυλάξεις που εκφράζει για τη δημιουργία προβλήτας στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα καταστραφούν αρχαιότητες.

Ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων είναι αναποτελεσματικό και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να προβάλλουν τη θέση ότι για χάριν της ανάπτυξης δεν θα επιτραπεί η καταστροφή των αρχαιοτήτων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου την στιγμή, είπε, που καθήκοντος και αρμοδίως τις έχουν αφήσει να καταστρέφονται, όπως είπε.
Όπως εξήγησε ο κ. Φαίδωνος, οι λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων έχουν αφήσει " τα ψηφιδωτά χωρίς σωστά καλύμματα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου παραμένει κλειστό εδώ και 4 χρόνια ενώ θα έπρεπε να ήταν ανοικτό από το 2017" επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων "έκλεινε τα μάτια σε επιχειρηματίες ανάπτυξης γης όταν έσκαβαν και έθαβαν τους τάφους και δεκάδες άλλα μνημεία μετά από πολιτικές παρεμβάσεις".
Κάλεσε παράλληλα το Τμήμα Αρχαιοτήτων να σταματήσει να πουλά «αρχαιολογικό πατριωτισμό» προσθέτοντας πως επιθυμία του Δήμου Πάφου είναι να αναδειχθούν οι αρχαιότητες στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου αμέσως αλλά και να δημιουργηθεί σύντομα η προβλήτα για την αγκυροβόληση κρουαζιερόπλοιων .
Εκτίμησε μάλιστα πως «αν εάν δεν ήταν οι ξένες αποστολές από την Κρακοβία, τη Γαλλία, την Αυστραλία δεν επρόκειτο να αποκαλυφθεί τα τελευταία 30 χρόνια καμία αρχαιότητα στην Πάφο».


κυπε