Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Kρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγεία του, τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίο βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο τέως Πρόεδρος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται νέο ιατροσυμβούλιο για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του, ώστε αργότερα να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Αργά χθες το απόγευμα Τετάρτης (22/5), συνήλθε νέο ιατρικό συμβούλιο στην παρουσία του Ισραηλινού Λοιμωξιολόγου, όπου αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί να χορηγείται στον τέως Πρόεδρου η φαρμακευτική αγωγή. Ο Ισραηλινός γιατρός εξέφρασε ικανοποίηση για τους χειρισμούς που έχουν γίνει στο πλαίσιο της παροχής θεραπευτικής αγωγής προς τον ασθενή.
Σημειώνεται πως, οι εξετάσεις του Δημήτρη Χριστόφια θα αποστέλλονται από εδώ και πέρα και στο Ισραήλ, με το οποίο οι Κύπριοι ιατροί θα βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή γραμμή για την πορεία της υγείας του.
Υπενθυμίζεται πως, χθες την Εντατική μονάδα παρακολούθησης επισκέφθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη στην παρουσία του Ισραηλινού Λοιμωξιολόγου, η οποία ερωτηθείσα εάν ο κ. Χριστόφιας θα μεταφερθεί στο εξωτερικό απάντησε πως, «εάν ζητηθεί και κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο εξωτερικό, το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί».