Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Κύπρο

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας, με ισχύ από τις 13.00 μέχρι τις 17.00.

Στο εσωτερικό η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς κελσίου.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη, μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
To βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά παράλια, που θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο την Παρασκευή θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αύριο, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.