Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Την Τρίτη η κηδεία του Δημήτρτη Χριστόφια



Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί η κηδεία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ η ημέρα της κηδείας του, η ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, κηρύσσεται ως δημόσια αργία στη Κύπρο.


Αυτά αποφάσισε-μεταξύ άλλων- κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία στην οποία συνήλθε, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο.



Συγκεκριμένα, στη έκτακτη συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

α) Όπως η κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.



β) Να κηρύξει δημόσιο πένθος σήμερα μέχρι και τις 25 Ιουνίου 2019. Κατά τη διάρκεια του πένθους, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες.

γ) Όπως η ημέρα της κηδείας, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, κηρυχθεί ως δημόσια αργία.

δ) Όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητήριων, το οποίο θα βρίσκεται στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

ε)Να ανοιχθούν βιβλία συλλυπητηρίων σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας.


στ) Να εγκρίνει κείμενο, που θα κατατεθεί στο βιβλίο συλλυπητηρίων


https://www.protothema.gr/greece/article/901822/dimitris-hristofias-tin-triti-me-times-en-energeia-proedrou-tis-kuprou-i-poreia-tou/