Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ανατροπή αυτοκινήτων από ανεμοστρόβιλο στη Λευκωσία


Τρία αυτοκίνητα ανατράπηκαν εξαιτίας ανεμοστρόβιλου που έπληξε τον Στρόβολο γύρω στις 4.30μ.μ. Ιδιαίτερα έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές του Στροβόλου, της Λακατάμιας, των Λατσιών αλλά και της Έγκωμης, με ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζόπτωση, ενώ ο Πεδιαίος ποταμός κατεβαίνει ξεχειλισμένος και ορμητικός. 
 
Δημιουργήθηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση εξαιτίας του γεγονότος ότι το συμβάν έλαβε χώρα στη διασταύρωση των λεωφόρων Σταυρού και Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, σε σημείο με έντονη κίνηση. Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα σε χώρο εκτός δρόμου, παρά τη διασταύρωση και δεν είχαν επιβαίνοντες.
 
Αμέσως προσέτρεξαν στην σκηνή Αστυνομία και Πυροσβεστική για μετακίνηση των οχημάτων και παροχή βοήθειας. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε κινδύνεψε κάποιο πρόσωπο και η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται κανονικά.



Επίσης στην περιοχή Στροβόλου προκλήθηκαν μικροζημιές λόγω των ισχυρών ανέμων που παρέσυραν τσίγκους από διάφορα υποστατικά.

 
Πολύ ισχυρή καταιγίδα, συνοδεία ισχυρής βροχόπτωσης, χαλαζόπτωσης και πολύ ισχυρών ριπαίων ανέμων επηρεάζει εδώ και λίγη ώρα την πόλη της Λευκωσίας. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τοπικά να παρατηρηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και πλημμύρες. 
Η συγκεκριμένη καταιγίδα έχει και αρκετή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Δεκαοκτώ κλήσεις δέχθηκε μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι οι κλήσεις αφορούν μετακινήσεις αντικειμένων, δέντρων και οχημάτων και ενώ τρεις αφορούν πλημμυρισμένα υποστατικά  στις περιοχές Στροβόλου, Λακατάμιας και Έγκωμης. Ζητήθηκε και η υποστήριξη της Πολιτικής Άμυνας.


http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/723498/entona-kairika-fainomena-kai-anatropes-ochimaton-eikones-binteo