Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Καλυτερεύει ο καιρός στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ η ψυχρή αέρια µάζα υποχωρεί σύντοµα.


Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά, νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά, ενώ νωρίς το πρωί παγετός θα υπάρχει και στα ηµιορεινά, καθώς και τοπικά στα πεδινά ή και σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ πιθανό να σηµειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές, ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά, κυρίως στα ανατολικά, µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 66 εκατοστά.


https://www.sigmalive.com/news/local/610969/asthenis-psili-piesi-epireazei-tin-kypro-ypoxorei-syntoma-i-psyxri-aeria-maza