Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Σε υψηλά επίπεδα η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής

 Στο 90% της χωρητικότητάς τους η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής Πάφου, σύμφωνα με την ΟΣΙΚΑ

Αύξηση γύρω στο 10% με 15% σε σύγκριση με πέρσι καταγράφει η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου,
ο οποίος σημειώνει πως την καλύτερη επίδοση καταγράφει η Πάφος και ότι η επισκεψιμότητα φθάνει σχεδόν το 90% της συνολικής χωρητικότητας των κέντρων.
Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε, ωστόσο, πως η επισκεψιμότητα μπορεί να κυμαίνεται σε καλύτερα επίπεδα από πέρσι στα κέντρα αναψυχής, αλλά παρατηρείται μείωση στις επισκέψεις από Κύπριους είτε γιατί ταξίδεψαν στο εξωτερικό είτε γιατί περιμένουν να διακινηθούν το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, είτε λόγω ακρίβειας.
Επεσήμανε επίσης, πως η ποιοτική κίνηση σε όλες τις πόλεις είναι περιορισμένη, αφού, όπως είπε, τα χρήματα που ξοδεύουν είναι λιγότερα.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα στην Πάφο κυμαίνεται στο 90% περίπου της συνολικής χωρητικότητας των κέντρων, ενώ σημείωσε πως στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς είναι μειωμένη η διακίνηση Κυπρίων. Ακολούθως στην Επαρχία Λεμεσού κυμαίνεται η κίνηση στα κέντρα αναψυχής στο 70% - 75% της συνολικής χωρητικότητάς τους, που προσελκύουν πιο τουρισμό.
Τα κέντρα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου καταγράφουν επισκεψιμότητα γύρω στο 75%, έχοντας ωστόσο λιγότερο ποιοτικό τουρισμό, επεσήμανε, η Λάρνακα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα στο 70%- 75%. Στην επαρχία Λευκωσίας δεν διακινείται πολύ ο κόσμος και η μείωση στα κέντρα αναψυχής φτάνει το 60%.
Οι παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τη μείωση της επισκεψιμότητας, είπε, είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην ξοδεύει πλέον εκείνα που ξόδευε αλλά και οι πολλαπλές αυξήσεις σε τιμές που σημειώθηκαν στην Κύπρο.
Πρόσθεσε ακόμη πως οι πολίτες προβληματίζονται με την αλλαγή των τιμών στους τιμοκαταλόγους. «Αυτό οφείλεται ωστόσο στις αυξήσεις των τιμών όλων των προϊόντων πρώτης ανάγκης αλλά και των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων», είπε ο κ. Θρασυβούλου.
«Μετά τις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του βοδινού κρέατος είναι άγνωστο το μέλλον τόσο για τους επιχειρηματίες αλλά και για τους ίδιους τους καταναλωτές», είπε και κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να απορροφήσουν όσο μπορούν το αυξημένο κόστος, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να διακινηθεί ιδιαίτερα τώρα με τις διακοπές του Αυγούστου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: