Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

"Το 2023 είναι η χρονιά της τουριστικής περιοχής Πάφου". Υπογραφή των συμβάσεων για την εκτέλεση σημαντικών έργων

Υπογράφηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, οι συμβάσεις για την εκτέλεση δύο πολύ σημαντικών έργων στην Πάφο. Πρόκειται για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού στην περιοχή που περιβάλει την ευρύτερη λιμενολεκάνη στο λιμανάκι της Πάφου με ποσό σύμβασης 929.645,20 πλέον ΦΠΑ, και την κατασκευή του δυτικού παραλιακού πεζόδρομου που εκτείνεται από το Λιμανάκι Πάφου μέχρι τα όρια Πάφου – Χλώρακας με ποσό σύμβασης 6.200,00 πλέον ΦΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής των συμβάσεων ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως το 2023 είναι η χρονιά της τουριστικής περιοχής, προσθέτοντας πως έργα ουσίας μεγάλα έργα θα πραγματοποιηθούν στην τουριστική περιοχή της Πάφου ενώ φιλοδοξία της τοπικής αρχής είναι όπως σε 12 μήνες από σήμερα η τουριστική περιοχή της Πάφου να είναι κατά πολύ αναβαθμισμένη και λειτουργικά και αισθητικά .
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, «ο δυτικός παραλιακός πεζόδρομος ένα έργο που μαζί ΦΠΑ φτάνει τα 7,5 εκατομμύρια η πλήρης αναβάθμιση με τον αστικό εξοπλισμό της λιμενολεκάνης με 1,5 εκατο. ευρώ, η ανάπλαση της περιοχής Θεοσκέπαστης μέχρι το ξενοδοχείο Almyra αλλά 5,2 εκατ. και η ολοκλήρωση του σταθμού των λεωφορείων στην λιμενολεκάνη θα δώσουν μια άλλη εικόνα αλλά και πολύ αναβαθμισμένη λειτουργικότητα της όλης περιοχής».
Όπως πληροφορούμαστε, από το ξενοδοχείο Almyra μέχρι την περιοχή δημοτικά Μπάνια, στο σημείο που γίνεται πεζόδρομος, ο δρόμος θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή διπλής κατεύθυνσης αλλά θα γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από την μια πλευρά.

Την ίδια ώρα εκπονούμε συνέχισε, στην περιοχή ειδικό σχέδιο περιοχής, σύμφωνα με το οποίο, θερμοσίφωνες και άλλα υλικά στις στέγες των κτηρίων αλλά και η ακαλαισθησία που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά αφαιρείται.
Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως "θα συντηρηθούν όλες οι προσόψεις των κτηρίων, θα αναβαθμίσουν όλα τα κτήρια της περιοχής αισθητικά από το λιμανάκι μέχρι και τα μπάνια για να έχει μια πλήρως αναβαθμισμένη εικόνα η τουριστική μας περιοχή και για να την απολαμβάνουμε τόσο εμείς οι ντόπιοι αλλά και ο καθένας που επισκέπτεται την πόλη μας και μας τιμά με την επίσκεψη του|, κατέληξε.

ΚΠ


Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook...





"Δύο νέα έργα 9 εκατομμυρίων ευρώ στην τουριστική περιοχή της Πάφου.
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή του Δυτικού Παραλιακού Πεζόδρομου και την αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού της ευρύτερης λιμενολεκάνης στο Λιμανάκι Πάφου.
Υπογράφηκαν σήμερα 18 Νοεμβρίου 2022 οι συμβάσεις για την εκτέλεση δυο έργων στην Πάφο.
Συγκεκριμένα υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου και της εταιρείας A.N. Ioannou Construction Ltd, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Κατασκευή του Δυτικού Παραλιακού Πεζοδρόμου που εκτείνεται από το Λιμανάκι Πάφου μέχρι τα όρια Πάφου – Χλώρακας», αξίας €7,654,320.90 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του δικτύου πεζοδρόμων που περιβάλλουν το Δήμο Πάφου, την προστασία και ανάδειξη εξαιρετικών από άποψης φυσικού περιβάλλοντος περιοχών, αφού μέρος του έργου θα κατασκευαστεί εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του δικτύου Natura – 2000 – Φάρος Κάτω Πάφου, την προστασία και ανάδειξη πολιτισμικών στοιχείων που εντάσσονται στην περιοχής μελέτης όπως το Μεσαιωνικό κάστρο, το Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου και ο Αρχαιολογικός Χώρος Τάφοι των Βασιλέων, ενώ ταυτόχρονα συντείνει στην βελτίωσης της κατάστασης του υφιστάμενου πεζόδρομου που ξεκινά στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου και φτάνει μέχρι την παραλία του Φάρου ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται από σημαντικό αριθμό τουριστών/επισκεπτών.
Παράλληλα μεταξύ του Δήμου Πάφου και της ανάδοχης D. Kouppis & Sons Construction Co Ltd για το έργο «Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού και υποδομών στην περιοχή που περιβάλλει την ευρύτερη λιμενολεκάνη στο Λιμανάκι Πάφου», έργο συνολικής αξίας €1,105,710.10 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού κατά μήκος της παραλίας, την επισκευή και αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Κάστρου και στο Λιμανάκι, την συντήρηση του «Καφενείου των Ψαράδων», την συντήρηση και αποκατάσταση προσόψεων σκιαδίων, την φύτευση και τοπιοτέχνηση στην περιοχή.
Τα πιο πάνω έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014 -2020 και τον Δήμο Πάφου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: