Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ - WTM 2022

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Σκοπέλου στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2022 που πραγματοποιήθηκε στο  Λονδίνο από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2022.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούταν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωάννα Ευσταθίου και τα μέλη της Επιτροπής,  Ιωάννη Γιολδάση και Κατερίνα Πάτση.

 Στο πλαίσιο συναντήσεων με tour operator και τουριστικά πρακτορεία, έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις που αναμένεται να οδηγήσουν σε ενίσχυση της τουριστικής ροής προς Σκόπελο για την επόμενη τουριστική σεζόν μέσα από την αύξηση πτήσεων στη Βρετανική αγορά προς Σποράδες. Ταυτόχρονα χρήσιμες ήταν οι επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού σε θέματα ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού.


Παράλληλα, έπειτα από προεργασία, οργανώθηκε πλήθος επαφών με δημοσιογράφους, bloggers και influencers δίνοντας έμφαση στα θεματικά τουριστικά «προϊόντα» του νησιού όπως ο γαμήλιος τουρισμός, η πεζοπορία, η ποδηλασία, οι καταδύσεις, η γαστρονομία, τα μοναστήρια και ο θαλάσσιος τουρισμός. Τουριστικοί συντάκτες που συνεργάζονται με έγκυρους τίτλους όπως το  National  Geographic και η εφημερίδα The Sun εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των πλεονεκτημάτων του προορισμού και τη σύνδεση με το Mamma Mia που διατηρείται ακόμη και σήμερα αναλλοίωτη.  

Μάλιστα έπειτα από ενημέρωση και παρουσίαση του προορισμού, συμφωνήθηκε η πρόκληση ειδικού αφιερώματος σε δημοφιλές διαδικτυακό βρετανικό μέσο για το επόμενο διάστημα. «Θετικά είναι τα μηνύματα που εισπράξαμε στη WTM. Παρά τη διεθνή κρίση, το ενδιαφέρον για Σκόπελο παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο από tour operators όσο και από μικρότερα γραφεία. Σε αυτό έχουν συμβάλει οι διαρκείς επαφές με τους παράγοντες της αγοράς, η αναγνωρισιμότητα μέσα από δημοσιεύματα αλλά και η πρωτότυπη προβολή του Δήμου σε παραστάσεις του Mamma Mia στο Λονδίνο», επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: