Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Έληξε η στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου

 Έληξε λίγο μετά τις 19:00 η στάση εργασίας των εργαζομένων σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου Πέτρο Δημοσθένους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε κατά τη σύσκεψη, «στο αεροδρόμιο της Πάφου και οι 28 ενδιαφερόμενοι για να εργαστούν με την νέα εταιρεία θα προσληφθούν ακριβώς με τους ίδιους όρους που είχαν με τον παλιό τους εργοδότη, καθώς και θα εφαρμοστούν οι συμβάσεις και τα ωφελήματα που είχαν μέχρι σήμερα».
Πέραν τούτου, συνέχισε ο κ. Δημοσθένους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες 2-3 ημέρες με χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Δευτέρα έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση στα πρότυπα της συμφωνίας για την Πάφο.
Η σύσκεψη άρχισε στις 14:30 της Τετάρτης, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και εκπροσώπων των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Πάφου, όπως και της πολιτικής αεροπορίας.
Παρά τις εκκλήσεις μας είπε ο κ. Δημοσθένους το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport κατήλθε σε αυθόρμητη στάση εργασίας η οποία διάρκεσε μέχρι τη λήψη της απόφασης, δηλαδή μετά τις 19:00 της Τετάρτης.
Έχοντας υπόψη την εξέλιξη της θετικής κατάληξης κατά τη σύσκεψη, είπε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου «ενημερώσαμε τους τοπικούς μας αντιπροσώπους στο αεροδρόμιο Πάφου και κατόπιν τούτου ανέστειλαν την στάση εργασίας τους».
Προσπάθεια μας, συνέχισε, είναι να βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα αεροπλάνα τα οποία είχαν σταθμεύσει στο αεροδρόμιο Πάφου και οι επιβάτες τους.
Τέλος, ο κ. Δημοσθένους απολογήθηκε για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, προσθέτοντας ωστόσο πως η στάση εργασίας έγινε μετά το αδιέξοδο που είχε προκύψει στις διαπραγματεύσεις και το προσωπικό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατόπιν τούτου, οι επιβάτες που είχαν παραμείνει εντός αεροσκάφος για δύο και πλέον ώρες, απεγκλωβίστηκαν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας. Από τη στάση επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: