Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Δείτε πότε θα επηρεάσει η κακοκαιρία EVA την Κύπρο

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση, ενώ κατά τις αυγινές ώρες σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και τοπικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα παρατηρούνται τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, σε περιοχές στα δυτικά αλλά και στα βόρεια του νησιού, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και αργότερα και μεμονωμένες καταιγίδες, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.


Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος. Κατά τις αυγινές ώρες και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Αργότερα, αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό τμήμα του νησιού και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει πτώση ενώ μέχρι την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: