Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ο ΣΙΚΑΠ στο 44ο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ Cyprus Hotel Summit and Exhibition

 

Πραγματοποιήθηκε το 44ο  συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ Cyprus Hotel Summit and Exhibition στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπουργών, βουλευτών,  της υφυπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, αεροπορικών εταιρειών κ.α.

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – δια του Προέδρου του Συνδέσμου Άγγελου Ονησιφόρου και του εκτελεστικού γραμματέα Πέτρου Κεχριώτης παρακολούθησαν το συνέδριο.  Ένα συνέδριο στο οποίο ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα κι αναμένετε περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κύπρο κατά το 2023 μετά και τις εξαγγελίες της Ryanair.

Η Κυβέρνηση έθεσε την τελευταία δεκαετία τον τουριστικό τομέα ως ύψιστης προτεραιότητας για την ανάπτυξη της χώρας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στο 44ο Cyprus Hotel Summit and Exhibition, που διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΞΕ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η τουριστική βιομηχανία είναι σε θέση να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις της αγοράς», ανέφερε.

Σημείωσε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού εισέρχεται πλέον στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020 – 2030. Ήδη μεγάλος αριθμός δράσεων, που περιλαμβάνεται στο πλάνο για υλοποίηση για την περίοδο 2020-2022, έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Στο 87% η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό μέχρι το τέλος του έτους

 

Ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σε τελετή κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε και βράβευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συνεργασία του και τη συνεισφορά του στον τομέα κατά τη διάρκεια αυτής την δεκαετία.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, «τα άλματα που πετύχαμε είναι εκεί και μιλούν από μόνα τους».

Χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική απόφαση τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού το 2019, με τον Πρόεδρο να επιλέξει να ηγηθεί του Υφυπουργείου έναν άνθρωπο που προέρχεται μέσα από τον τουρισμό, ο οποίος έπιασε αμέσως δουλειά με απτά αποτελέσματα. Παράλληλα ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στα κίνητρα που έδωσε η Κυβέρνηση για τον τουρισμό, την αύξηση της συνδεσιμότητας και την αποτελεσματική διαχείριση κατά την πανδημία.











Δεν υπάρχουν σχόλια: