Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας

 

Η κηδεία της 21χρονης, η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αναμένεται να γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο στην Καμάρα, λίγες ώρες αφότου έφυγε από την οικογένειά της και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Το «κατώφλι» του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση που παραμένουν υπό κράτηση, αναμένεται να μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μετά την εξέλιξη με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης με την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί στον 26 Αλβανό προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη. «Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν είτε για την κυκλοφορία» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με βαρύτατα τραύματα, "έσβησε" το πρωί της Κυριακής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της, «η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή».

Ο πατέρας της ατυχής φοιτήτριας, τόνισε στον Alpha ότι «ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό».



Σήμερα, θα γίνει η κηδεία της, στα Χανιά, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένες οι απολογίες, τόσο του 26χρονου οδηγού όσο και της 19χρονης συνεπιβάτιδάς του, οι οποίοι πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν στον θάνατο και όχι στον βαρύ τραυματισμό της φοιτήτριας.


Η μητέρα της 21χρονης με μία σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, την αποχαιρέτησε, όχι με ένα αντίο αλλά με την προσμονή ότι θα ξαναβρεθούν.

Με δύναμη ψυχής η οικογένεια της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της Εμμανουέλας. Όπως λέει η μητέρα της, ήταν επιθυμία της κόρης τους, να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή πριν φύγει η ίδια από την ζωή.

«Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για μας. Το παιδί μου μας το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε», είπε η μητέρα της 21χρονης.


https://www.in.gr/2022/11/28/greece/troxaio-sti-thessaloniki-sterno-antio-stin-21xroni-foititria-ston-anakriti-varies-katigories-o-odigos/


Δεν υπάρχουν σχόλια: