Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«Η διχοτόμηση το αγαπημένο φετίχ των γραφειοκρατών της αποικιοκρατίας»


«Ε/κ Πρόεδρος, που θα αποδεχθεί διχοτόμηση και θα αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ ως ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και πλήρες μέλος της ΕΕ, δεν έχει ακόμα γεννηθεί»



Ακόμα δύο απαντήσεις προς όλους τους Άγγλους  και άλλους ξένους αλλά και δικούς μας είτε Λευκωσίας είτε Αθηνών, που βγήκαν κατά πόδας των Τούρκων  και της περιβόητης Ομάδας Διεθνών Κρίσεων να  μας προτείνουν, προτρέψουν και καλέσουν  να δεχθούμε την διχοτόμηση είτε με βιβλία τους («πολιτικά πορνογραφήματα»  κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του αγωνιστή για την απελευθέρωση της Κύπρου μας, πρόσφυγα κ. Πάνου Ιωαννίδη) είτε με άρθρα τους για να σώσουμε τάχατες τον Ελληνισμό στην Κύπρο.

Η μία απάντηση από τον ΄Υπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο Εξ. Ευριπίδη Ευρυβιάδη και η δεύτερη από τον ίδιο τον Σερ Ντέιβιντ Χάνευ.



Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο  21.12.2014 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απάντηση Ευριπίδη Ευρυβιάδη στον «Economist»

«Η διχοτόμηση της Κύπρου μπορεί να παραμένει μια αγαπημένη έννοια για πολλούς ακαδημαϊκούς, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να επιβληθεί», γράφει ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κι από τον πρώην Ειδικό Αντιπρόσωπο της Βρετανίας στην Κύπρο Ντέιβιντ Χάνεϊ

Τη θέση, ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η διχοτόμηση και ότι ο λαός της Κύπρου δεν θα της προσέδιδε ποτέ νομιμότητα, εκφράζει ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Ευριπίδης Ευρυβιάδης, σχολιάζοντας άρθρο του «Economist» σε επιστολή του, στο διεθνές περιοδικό που δημοσιεύεται το Σάββατο.

Του Μάριου Αδάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: