Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΟΤ φοβάται την μεγάλη μείωση αφίξεων Ρώσων τουριστών


Με στοχευμένα μέτρα τρέχει να προλάβει ο Κυπριακός Ιργαβισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) τα όποια τυχόν προβλήματα τον επόμενο χρόνο, σε ό,τι αφορά την άφιξη τουριστών στην Κύπρο, δηλώνει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Άγγελος Λοϊζου, τονίζοντας ότι καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως δήλωσε  στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο μεωμένος προϋπολογισμός του ΚΟΤ, ελέω κρίσης, αναγκάζει τον Οργανισμό λόγω τκαι ων μειωμένων κονδυλίων για διαφήμιση, να προβαίνει σε στοχευμένες κινήσεις

Ειδικότερα για το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι η κρίση στη χώρα δυστυχώς δε βοηθά στην άφιξη Ρώσων τουριστών στην Κύπρο. Ανέφερε δε, ότι εάν η μείωση στις αφίξεις Ρώσων το 2015 είναι της τάξης του 50%, αυτό το νούμερο δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί. Εάν ωστόσο η μείωση είναι 20%, τότε μπορεί να καλυφθεί το κενό από τουρίστες άλλων χωρών.
Σε ό,τι αφορά το 2014, ο κ. Λοΐζου δήλωσε ότι το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία κατέγραψε αύξηση 5% και εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2014 θα κλείσει με μικρή αύξηση της τάξεως το 2%.
Είπε επίσης ότι ανακόπτεται η πτωτική τάση στην άφιξη τουριστών από άλλες χώρες, όπως είναι η Γερμανία, η Βρετανία, Σκανδιναβικές χώρες και το Ισραήλ.


http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/234863/ti-megali-meiosi-afixeon-roson-touriston-fovatai-o-kot#sthash.3mozT6Gx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: