Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κρούσμα Έμπολα καταγράφεται στην Σκωτία

Στην επιβεβαίωση κρούσματος του ιού Έμπολα προέβησαν οι αρχές στη Σκωτία το βράδυ της Δευτέρας.
Φορέας του ιού είναι μία γυναίκα μέλος οργάνωσης αρωγής η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση του ιού στη Σιέρα Λεόνε.
 

Η γυναίκα επέστρεψε στη Γλασκόβη τη νύχτα της Κυριακής από τη δυτικοαφρικανική χώρα μέσω Καζαμπλάνκας και του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο.

Η ασθενής πήγε σε νοσοκομείο της σκωτσέζικης πόλης το πρωί της Δευτέρας νιώθοντας αδιαθεσία και λίγο μετά τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων.

Όπως προβλέπει το πλάνο αντιμετώπισης περιστατικών Έμπολα της σκωτσέζικης κυβέρνησης, η ασθενής θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στη μοναδική πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση του ιού νοσοκομειακή μονάδα στη Βρετανία, στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου.

Η Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζιον προήδρευσε σύσκεψης της ειδικής επιτροπής για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών που λειτουργεί στη Σκωτία και έχει ήδη ενημερώσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι γιατροί λένε πως από τη στιγμή που ο ιός διαγνώστηκε στα αρχικά στάδια, ο κίνδυνος διάδοσης είναι περιορισμένος. Παρόλα αυτά καλούν τους επιβάτες της πτήσης των Βρετανικών Αερογραμμών από το Χίθροου στη Γλασκόβη να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα Έμπολα στη Βρετανία. Στην πρώτη περίπτωση ένας νοσηλευτής είχε θεραπευθεί πλήρως μετά από δεκαήμερη παραμονή του στην ειδική μονάδα του Royal Free.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=70470#sthash.7LQg2WVG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: