Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Οδεύουν προς δήμευση οι περιουσίες Βέργα και Μαληκκίδη


Αποφασισμένη να ενεργοποιήσει σε όλες τις περιπτώσεις των σκανδάλων και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος τη νομοθεσία που προβλέπει δήμευση περιουσίας είναι η Νομική υπηρεσία
Αποφασισμένη να ενεργοποιήσει σε όλες τις περιπτώσεις των σκανδάλων και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος τη νομοθεσία που προβλέπει δήμευση περιουσίας είναι η Νομική υπηρεσία.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», όπως και στην περίπτωση του σκανδάλου της Δρομολαξιάς, με το πέρας της εκδίκασης του σκανδάλου του ΣΑΠΑ θα υποβληθεί αίτημα για δήμευση της περιουσίας του Σάββα Βέργα και του Ευτύχιου Μαληκκίδη, καθώς και όσων άλλων αποδειχθεί ότι χρηματίστηκαν. Για τους δύο, ωστόσο, οι οποίοι έχουν ήδη παραδεχθεί ενοχή, θεωρείται βέβαιη η υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Στο πλαίσιο της νομοθεσίας είναι δυνατή η δήμευση τόσο των μετρητών που βρίσκονται στους λογαριασμούς τους όσο και ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους. Κύκλοι της Νομικής υπηρεσίας τονίζουν ότι απ’ εδώ και μπρος η νομοθεσία θα εφαρμόζεται αυστηρά, για να μπορέσει το κράτος να ανακτήσει χρήματα που έχασε.



Newzup 

Δεν υπάρχουν σχόλια: