Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοχρονιά με χιόνια και στην Κύπρο


Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία και σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας από αύριο και μέχρι την Πρασκευή θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά.


Το πρωινό δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας:
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πρωτοχρονιά και την Παρασκευή, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες
κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, κατά το διήμερο.


http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: