Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις αναπληρωματικές εκλογές στον Δήμο Πάφου. Οκτώ αναμένονται οι υποψήφιοι


Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πάφου.
Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής Γιαννάκη Μαλλουρίδη, οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι στο κτίριο που στεγάζεται η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.


Στις αναπληρωματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο Δήμο Πάφου, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, δικαίωμα ψήφου έχουν 18.023 ψηφοφόροι στα Δημοτικά όρια Πάφου, εκ των οποίων 2.088 ή ποσοστό 12% είναι κοινοτικοί που έχουν κατανεμηθεί σε 30 εκλογικά κέντρα.

Την  πρόθεση τους να κατέλθουν στις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου έχουν εκδηλώσει ο  ανεξάρτητος υποψήφιος  Άριστος Βασιλειάδης που υποστηρίζεται από τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, και ΕΔΕΚ, ο Δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος επίσης ανεξάρτητος υποψήφιος  που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Δώρος Παφίτης που υποστηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών, ο Ανδρέας Μασούρας που υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου, ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μαυρονικόλας, η Σόφη Χαμπιαουρίδου και ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσάνθου.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Ευστρατίου, απέσυρε χθες την υποψηφιότητα του.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στις 11 Ιανουαρίου

Η ψηφοφορία της 11ης Ιανουαρίου για τις αναπληρωματικές εκλογές θα διεξαχθεί από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα με μία ώρα διακοπής το μεσημέρι από τις 12:00 μέχρι τη 13:00.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό πριν τις 20:00 το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη αναμένεται να γίνει το ίδιο βράδυ μπροστά από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου .

Ο Έφορος εκλογής στην περιφέρεια Πάφου Γιαννάκης  ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται εκλογές μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας που επιτρέπει σε υποψηφίους που συμπληρώνουν κατά την ημέρα της υποβολής το 21ο έτος της ηλικίας τους να διεκδικήσουν το αξίωμα αφού μέχρι τώρα έπρεπε να είχαν συμπληρώσει το 25ο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης – όπως είπε - να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Πάφου, να μην είναι πτωχεύσαντες και να μην έχουν καταδικαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε αδικήματα ατιμωτικά ή ηθικής αισχρότητας.



http://www.sigmalive.com/news/politics/193642/ekloges-stin-pafo-ypovallontai-simera-oi-ypopsifiotites#sthash.uMRFP757.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: