Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ένταλμα σύλληψης εναντίον της Σοφίας Αποστολίδου, συζύγου του Σάββα Βέργα


Ένταλμα σύλληψης εναντίον της συζύγου του Σάββα Βέργα, Σοφίας Αποστολίδου, ενέκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.


Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά την κατάθεση του Ελλαδίτη εργολάβου και πρόεδρου της εταιρείας «ΕΝΒΙΤΕΚ» Χρήστου Δρακόπουλου, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.
Σημαντικότερο στοιχείο στην κατάθεση Δρακόπουλου, αποτελεί η αναφορά του για χορηγία στον Σάββα Βέργα ύψους 50 χιλιάδων λιρών, η οποία όπως είπε, έγινε μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε.

Αναγκάστηκα κατέθεσε, «να δώσω το πιο πάνω ποσό όταν από τις αναφορές του Βέργα διαπίστωσα  πως εάν δεν το έπραττα θα είχαν πρόβλημα με την συνέχιση του συμβολαίου που υπέγραψα. Ο Δήμαρχος μου είπε ότι η χορηγία θα πήγαινε στον Δήμο Πάφου και μου έδωσε το όνομα της Σοφίας Αποστολίδου, τονίζοντας ότι είναι συνεργάτιδα του», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «ΕΝΒΙΤΕΚ είπε ακόμη ότι όταν η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και όταν άρχισε να διαβάζει τα γεγονότα διαπίστωσε πως το όνομα που του έδωσε ο Βέργας για να κάνει την κατάθεση των 50 χιλιάδων λιρών δεν ήταν συνεργάτης του Δημάρχου αλλά της συζύγου του.

Στην πολύωρη κατάθεση του που διήρκησε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα ο Χρίστος Δρακόπουλος τόνισε ακόμη πως συνεχώς ζητούσε από τον πρώην Δήμαρχο να του αποστείλει απόδειξη για την χορηγία που έκανε με τον Βέργα να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα.

Σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει τα όσα κατέθεσε ο εργολάβος αποτελεί το έντυπο κατάθεση της συγκεκριμένης συναλλαγής το οποίο παρέδωσε στους ανακριτές.
Σύμφωνα με αυτό η κατάθεση έγινε σε συγκεκριμένη Τράπεζα της Ελλάδος.


http://www.sigmalive.com/news/local/186901/entalma-syllipsis-enantion-tis-syzygou-tou-savva-verga#sthash.TJo38dXI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: