Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Κύπρο


Αρχίζει η άνοδος της θερμοκρασίας στην Κύπρο. Μετά τις μπόρες τις καταιγίδες και το χαλάζι που είχαμε τις τελευταίες μέρες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των απρόσμενων καιρικών συνθηκών, έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας.





Σύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας αναμένεται πως την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. 



Όπως δήλωσε η Στεφανία Λοϊζου, Λειτουργός Τμήματος Μετεωρολογίας, "αισθητή άνοδο θα έχουμε από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη που είναι η τελευταία μέρα της πρόγνωσης. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει έως και 6 βαθμούς για το εσωτερικό και γύρω στους 5 για τα παράλια ή και τα ορεινά. Μέχρι και την Τρίτη για το εσωτερικό γύρω στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου". 



Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις βροχές που σημειώθηκαν κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά εισέρευσαν το τελευταίο 24ωρο, 137 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, μέχρι στιγμής ο μήνας Μάιος προσέφερε μόλις ένα εκατομμύριο 786 χιλιάδες κυβικά μέτρα .



Τα συνολικά αποθέματα νερού στα φράγματα είναι στο 59, 3% ενώ η αντίστοιχη περσινή ποσότητα ήταν 45,4%.



ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: