Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δείτε γιατί παρέμεινα γυμνή για 4 ώρες στην στέγη κτηρίου στο Λονδίνο

Η Βρετανίδα καλλιτέχνης Poppy Jackson δημιούργησε αναταραχή και έκπληξη στους περαστικούς που περνούσαν από κτήριο στο ανατολικό Λονδίνο και είχαν την φαεινή ιδέα να κοιτάξουν ψηλά… Η γυναίκα την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα ανέβηκε γυμνή στην στέγη του κτηρίου και έμεινε εκεί ακίνητη επί τέσσερις ολόκληρες ώρες… στο όνομα της Τέχνης!

Η γυμνή εμφάνιση της Jackson πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο perfomance με τον τίτλο «Site» (Τοποθεσία) και είχε στόχο να διερευνήσει με αυτό τον τρόπο την σχέση του ανθρώπινου σώματος με τον χώρο, την σχέση των δύο φύλων μέσα από το γυμνό σώμα και την προσωρινότητα των ανθρώπων. Τουλάχιστον,  αυτό δηλώνει η καλλιτέχνης μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα. Η Poppy Jackson επανέλαβε το καλλιτεχνικό της εγχείρημα και το περασμένο Σάββατο και οι περαστικοί που πήγαιναν στις δουλειές τους στο ανατολικό Λονδίνο, αφού αρχικά έμεναν εμβρόντητοι από το ασυνήθιστο θέαμα, στη συνέχεια φωτογράφιζαν την Jackson και οι επίμαχες φωτογραφίες ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η 29χρονη Raquel Rodrigues, που πέρασε από το σημείο και φωτογράφισε το πρωτότυπο καλλιτεχνικό εγχείρημα, δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard: «Η καλλιτέχνης ήταν ορατή από τον δρόμο, οι περαστικοί την φωτογράφιζαν και μετά επέστρεφαν στις δουλειές τους. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε, αν εγώ κυκλοφορούσα γυμνή θα είχα συλληφθεί».
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περαστικών η Poppy Jackson κατά την διάρκεια της γυμνής performance έκανε μερικά διαλείμματα για να ξεκουραστεί.


http://ikypros.com/?p=133453#sthash.EcIsi48q.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: