Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Πωλήθηκε μια κιθάρα του Τζον Λένον. Δείτε πόσα

Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον, και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως το “She loves you” και το “All my loving”, πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε ο αμερικανικός οίκος Julien`s Auctions.
Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ, το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, έναντι 161 στερλινών.

“Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ”, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.
Σύμφωνα με τον Julien`s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, το Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια.
Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πώς βρέθηκε η κιθάρα. Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.

κυπε