Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς καθηγητές η Σκιάθος


Πέρασαν δυο μήνες από το πρώτο κουδούνι και τα κενά στα σχολεία παραμένουν και συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων. 




Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε πολλά σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται, μετά από δυο μήνες, βασικά μαθήματα. 

Στο Γυμνάσιο Σκιάθου μάλιστα, οι μαθητές ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους σχεδόν κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι! 

Σε 250 ανέρχονται τα κενά στα σχολεία της Κρήτης, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην διδάσκονται βασικά μαθήματα.  

Στο μοναδικό μουσικό σχολείο της Εύβοιας δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί κανένας μουσικός για το μουσικό όργανο επιλογής. 

Μπαράζ καταλήψεων από μαθητές τις προηγούμενες ημέρες σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στη Μαγνησία.

Οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα σε 12 σχολικές μονάδες, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων ειδικοτήτων, αλλά και για κτιριακά προβλήματα. 

Στο Γυμνάσιο Σκιάθου, όπως και σε άλλα σχολεία της χώρας, οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα, με αποτέλεσμα σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας οι μαθητές ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους στις 12 το μεσημέρι, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε καθηγητές. 

Από τα σημαντικότερα προβλήματα, αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, που ακόμη δεν έχουν παραλάβει βιβλία ειδικότητας. Εδώ και δύο μήνες, οι μαθητές δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους για να ξεφυλλίσουν τα βιβλία για τις ειδικότητες που παρακολουθούν. Τα μαθήματα γίνονται με τους καθηγητές να μοιράζουν φωτοτυπίες στους μαθητές, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα παραδοθούν οι παλέτες με τα σχολικά βιβλία που χρειάζεται κάθε ΕΠΑΛ σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών του.


το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: