Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επτά συλλήψεις και δύο νεκρούς η μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής

Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα από αστυνομικές πηγές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:20 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περί τις 12:30 (ώρα Γαλλίας) με δύο υπόπτους νεκρούς νεκροί και επτά συλληφθέντες. Πάνοπλοι αστυνομικοί παραμένουν πάντως στην περιοχή, καθώς «χτενίζουν» κάθε πιθανό ίχνος.
Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.
Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.


capitalnews247.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: