Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το CIIM καθιερώνει Διεθνή Υποτροφία εις μνήμην του γκουρού των χρηματοοικονομικών Simon Benninga


Το Cyprus International Institute of Management (CIIM) καθιερώνει την υποτροφία “Simon Benninga Memorial Scholarship in Financial Services”εις μνήμη του κορυφαίου καθηγητή χρηματοοικονομικών Simon Benninga, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και των Επισκεπτών Καθηγητών του CIIM.
H εν λόγω ανταγωνιστική πλήρης υποτροφία αφορά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Financial Services και θα απονέμεται ετήσια από το διεθνές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του CIIM, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρύσσει το Ινστιτούτο.


Ο Simon Benninga δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός και διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός στο χώρο των χρηματοοικονομικών, ήταν και ένας χαρισματικός καθηγητής και μέντορας για γενιές φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, αλλά και στο CIIM. Ως κοσμήτορας από το 2003 μέχρι το 200, ο καθηγητής Benninga κατάφερε να αναδείξει τη Σχολή Διοίκησης σε μια παγκοσμίου φήμης σχολή και να εκτοξεύσει τη διεθνή της αναγνώριση, με αποκορύφωμα την ίδρυση του SOFAER International MBA το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το καθηγητικό σώμα του SOAFER διδάσκει στο CIIM και αντιστρόφως.

Ως ερευνητής και ακαδημαϊκός, ο Simon Benninga απέκτησε απαράμιλλο εκτόπισμα στον τομέα των χρηματοοικονομικών, ενώ διέθετε μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει σύνθετες ιδέες με τον πιο ελκυστικό τρόπο. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες, ενώ είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το βιβλίο του, Οικονομική Μοντελοποίηση (MIT Press) χρησιμοποιείται ως  πρότυπο βιβλίο στον τομέα των χρηματοοικονομικών, ενώ είναι ευρέως διαδεδομένο στον ακαδημαϊκό κόσμο.

Ως μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, ο καθηγητής Benninga συνέβαλε στην ανάπτυξη και συνεχή αναβάθμιση του ιδρύματος με την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή του. Η συμβολή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του προγράμματος MSc in Financial Services στο CIIM, στο οποίο ο ίδιος λειτούργησε συμβουλευτικά και δίδαξε. Ο διακεκριμένος καθηγητής άφησε το δικό του πνευματικό αποτύπωμα στο Ινστιτούτο, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε πολλές και στενές σχέσεις στην Κύπρο, όπως έκανε άλλωστε και σε όλο τον κόσμο όπου ταξίδευε. Ήταν πραγματικά ένας κοσμοπολίτης ακαδημαϊκός, περιζήτητος ομιλητής και δάσκαλος, ο οποίος εμπλούτιζε με ιδέες και γνώσεις ανθρώπους ανά τον κόσμο.


Η υποτροφία “Simon Benninga Memorial Scholarship in Financial Services” θα παραχωρηθεί για το έτος 2015-2016 και θα απονέμεται με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια  με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ciim.ac.cy  και στο τηλέφωνο 77 77 2446.

Δεν υπάρχουν σχόλια: