Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού διοργάνωσε ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σε συνεργασία με τους εστιάτορες του Λατσιού, στο δημοφιλές γραφικό λιμανάκι.

Σκοπός της εκδήλωσης, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, είναι η προβολή της περιοχής και ιδιαίτερα του λιμανιού του Λατσιού σαν ποιοτικού τουριστικού προορισμού με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.
Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ετήσια καθιέρωση αυτού του φεστιβάλ.
Σίγουρα, συνέχισε, “για να συνεχίσει ο τουρισμός να αποτελεί το χρυσοφόρο αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας και να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και αξία, απαιτείται σωστός προγραμματισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και σε όλα τα επίπεδα”.
Για αυτό και στο πλαίσιο των προσπαθειών για τόνωση και προώθηση του τουριστικού ρεύματος προς την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, μιας περιοχής με πλούσιο αρχαιολογικό, πολιτιστικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, θα πρέπει, πρόσθεσε, να εργαστούμε σκληρά και συλλογικά για  προβολή και προώθηση και για την επανατοποθέτηση της στον τουριστικό  χάρτη σαν ένα τουριστικό προορισμό, που έχει τη δική του μοναδική και ξεχωριστή ταυτότητα.
Ως παραλιακός Δήμος, είπε ο κ. Οδυσσέως, στηρίζει και επενδύει  πολλά στο ναυτικό και θαλάσσιο τουρισμό, ιδιαίτερα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ύφεσης.
“Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε νέους τρόπους  για προσέλκυση περισσότερου και ποιοτικότερου τουρισμού”, συνέχισε, αξιοποιώντας “με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προνόμιο να είμαστε παραλιακός Δήμος με ένα λιμανάκι ξεχωριστής γραφικότητας και ομορφιάς, για αυτό θα εργαστούμε για την προώθηση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού”.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: