Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Άστραψε και βρόντηξε η Θεοχάρους αναφορικά με τα προβλήματα των κέντρων αναψυχής


Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε το Σάββατο στην Πάφο με το ΔΣ του Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ).

Κατά τη συνάντηση το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ μετέφερε στην αντιπροσωπεία της Αλληλεγγύης τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.
Τα σοβαρότερα εκ των προβλημάτων αφορούν την κατοχύρωση του επαγγέλματος, το εργατικό δυναμικό, τις άδειες ποτού και μουσικής, την εξαγορά χώρων στάθμευσης, την αδειοδότηση των Κέντρων Αναψυχής, τα ξενοδοχεία κλειστού τύπου, το θέμα της μονάδας (10%), και πολλά άλλα.
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ενημέρωσε το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ ότι είναι γνώστης αυτών των προβλημάτων, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, αναφορικά με τις άδειες ποτού, μουσικής και την αδειοδότηση τους.
Η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα στα οποία η Πολιτεία δεν μπορεί με νοοτροπίες «αποφασίζουμε και διατάζουμε» να τους αποστερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του τουρισμού και του ανταγωνισμού, αλλά και να κρατήσουν όρθιες τις μικρές επιχειρήσεις τους από τις οποίες βγάζουν το ψωμί τους ουκ ολίγοι άνθρωποι». «Είναι καλύτερα να τους κλείσουμε αντί να τους στηρίξουμε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.
«Όταν η ίδια η Πολιτεία κλείνει τα μάτια μπροστά σε τρομακτικές παρανομίες που κάνουν πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις δίνοντας παρεκκλίσεις ολόκληρων ορόφων, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση, τη στιγμή που οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους», τόνισε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018