Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ αργά το απόγευµα αναµένονται χιόνια και σε ορεινές περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7µποφόρ για καταστούν αργά το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, για να καταστεί σταδιακά µέχρι το απόγευµα πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Αργότερα το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά δυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς
στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά και βόρεια, στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Προειδοποίηση Αστυνομίας 
Εν όψει των καιρικών συνθηκών που αναμένονται, σύμφωνα με την Μετερεωλογική Υπηρεσία, σας υπενθυμίζουμε μερικές απλές συμβουλές για τη διακίνηση στο οδικό δίκτυο σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Η προετοιμασία για ένα ταξίδι με άσχημο καιρό  απαιτεί προηγούμενο έλεγχο των υαλοκαθαριστήρων και των ελαστικών του οχήματος και προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου του οχήματος
Οδηγείτε τα οχήματά σας με χαμηλές ταχύτητες
Κρατάτε απόσταση από το προπορευόμενο σας όχημα
Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων σας
Να είστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση
Όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγονται οι άσκοπες διακινήσεις
Σε μέρη όπου έχει «μαζευτεί» μεγάλη ποσότητα νερού, αποφύγετε να επιχειρήσετε να εισέλθετε σε αυτό
Να συμβουλεύεστε τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις αναφορικά με το οδικό δίκτυον που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy, στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice) και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police).
Αναλυτικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεµοι, οι οποίοι από το απόγευµα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή, αισθητή άνοδο το Σάββατο για να κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή