Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο «Θησέας» φτάνει στην Κύπρο

Αργά το απόγευμα αναμένεται να επηρεαστεί η Κύπρος από το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει την Κύπρο.
Ήδη από νωρίς το πρωί, η Πάφος πλήττεται από ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα μ' ενημέρωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόκειται για το καιρικό σύστημα «Θησέας», που έπληξε την Ελλάδα και φθάνει στην Κύπρο με εξασθενημένα καιρικά φαινόμενα. 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. 
Αργά το απόγευμα εξάλλου εκπνέει ο κίτρινος συναγερμός που εξέδωσε η Μετεωρολογική χθες το απόγευμα. 
Απόψε αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.